You are currently viewing Kalite Güvence Sistemi (KGS) toplantıları Ankara’da yapıldı

Kalite Güvence Sistemi (KGS) toplantıları Ankara’da yapıldı

Kalite Güvence Sistemi (KGS) Kurulu 60. toplantısı ve KGS 50. İcra Komitesi toplantısı, 10 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da yapıldı.

10 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da yapılan KGS 50. İcra Komitesi toplantısında bir önceki toplantı kararlarının gözden geçirilmesinin ardından 2024 yılı denetim ve belgelendirme verileri değerlendirildi. Toplantıda, mali durum/bütçe, KGS personeli ve tedarikçi laboratuvarları, KGS Ürün Denetçilerinin araçları, İç Denetim Raporunun ve düzeltici/önleyici faaliyetler, mesleki sorumluluk sigortası, KGS Kurulunun tarafsızlığın korunma süreçleri ile ilgili aldığı kararlar ve değerlendirme raporu, itiraz ve şikayetlere ilişkin bilgiler ve alınan tedbirler görüşüldü.

10 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da yapılan Kalite Güvence Sistemi (KGS) Kurulu 60. toplantısında bir önceki toplantı kararlarının değerlendirilmesinin ardından gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesine geçildi. Toplantıda, 2024 yılı faaliyetleri, belgelendirme verileri ve mali veriler, KGS Komitelerinin faaliyetleri, Kurul ile Komite üyelikleri ve organizasyon şeması revizyonu, KGS’nin tarafsızlığının yönetilmesi ve korunması mekanizması faaliyetleri, CSC Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirmesi, KÜB kimyasal katkı denetimleri ve Türkiye İMSAD seramik yapıştırıcısı numune alımı işlemleri ile ilgili sürdürülen çalışmalar, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ve Türk Akreditasyon Kurumu denetimleri, KGS Denetçileri (Denetçi listesi, yeni denetçi atamaları) ve tedarikçi laboratuvarlar, beton ve ilgili ürünlerdeki mevzuat, standart vb. gelişmeler görüşülerek kararlar alındı.

Beton ile ilgili kamu veya özel nitelikte bütün tarafların katılımı ile oluşturulan Kalite Güvence Sistemi (KGS) Kurulu, 20 Temmuz 2004 tarihinden bu yana her 3-4 ayda bir toplanarak KGS’nin yönetimini sürdürmektedir. KGS Kurulunda; T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, TÜBİTAK, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, TMMOB Mimarlar Odası, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası, Türkiye Hazır Beton Birliği, Beton ve Harç Kimyasal Katkı Maddeleri Üreticileri Derneği, Agrega Üreticileri Birliği Derneği ve Türkiye Prefabrik Birliği temsilcileri yer almaktadır. Hiçbir ilgili tarafın çoğunluk olmadığı, bağımsız ve tarafsız bir yapıyla faaliyet gösteren KGS Kurulu birçok sektör tarafından da örnek olarak ele alınmaktadır.