You are currently viewing KGS web sitesi yenilendi

KGS web sitesi yenilendi

  • Post author:
  • Post category:KGS

Hazır beton ve ilgili ürünlerin üretim yerinde denetlenmesi amacıyla 1995 yılından bu yana hizmet veren Kalite Güvence Sisteminin (KGS) web sitesi yenilendi.

Kalite Güvence Sistemi İktisadi İşletmesi (KGS), www.kgsii.com.tr adresinde hizmet veren KGS web sitesini 2021 yılı aralık ayında yenileyerek hazır beton ve ilgili sektörlerin hizmetine sundu. KGS web sitesini ziyaret eden kullanıcılar KGS hakkında daha fazla bilgi edinip güncel gelişmeleri takip edebiliyor. KGS Belgeli Firmalar, belgelendirme alanları ile ilgili detaylı bilgi alarak dokümanlara KGS web sitesinden erişebiliyor, KGS Uygunluk, G Uygunluk ve CE Uygunluk belgelerinin güncel durumlarını web sitesi üzerinden teyit edebiliyor. Aynı zamanda firmalar KGS’nin sunduğu Beton Sürdürülebilirlik Konseyi – CSC, İSG, Çevre Belgelendirme hizmetleri ile ilgili de bilgi alabiliyor. 

Betonla ve ilgili ürünlerde belgelendirme hizmeti almak için KGS web sitesini www.kgsii.com.tr adresinde ziyaret edebilirsiniz.

Kalite Güvence Sistemi (KGS) hakkında

Kalite Güvence Sistemi İktisadi İşletmesi (KGS), Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazır beton ve ilgili ürünlerin üretim yerinde denetlenmesi amacıyla 1995 yılında kurulan bir ürün belgelendirme kuruluşudur. KGS, hiçbir ilgili tarafın çoğunluk olmadığı bağımsız bir yapıya sahip “KGS Kurulu” tarafından yönetilmektedir.

KGS Kurulunda; T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, TÜBİTAK, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, TMMOB Mimarlar Odası, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası, Türkiye Hazır Beton Birliği, Beton ve Harç Kimyasal Katkı Maddeleri Üreticileri Derneği, Agrega Üreticileri Birliği Derneği ve Türkiye Prefabrik Birliği temsilcileri yer almaktadır. Hiçbir ilgili tarafın çoğunluk olmadığı, bağımsız ve tarafsız bir yapıyla faaliyet gösteren KGS Kurulu birçok sektör tarafından da örnek olarak ele alınmaktadır.

KGS, betonda uzun yıllardır vermekte olduğu “KGS Uygunluk Belgesi” ile inşaat sektöründe en güvenilir gönüllü belgelendirme modellerinden biri hâline gelmiştir. Bu belgelendirmenin yanı sıra KGS, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik kapsamında betonda G İşaretlemesi’nde 001 numaralı ilk uygunluk değerlendirme kuruluşu olarak ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında betonu oluşturan bütün ürünler için CE İşaretlemesinde 2055 No.lu onaylanmış kuruluş olarak atanmış; ayrıca Türk Akreditasyon Kurumundan akredite olmuştur.